al contingut a la navegació Informació de contacte

FASE 3

DIJOUS 18 JUNY 2020

Fase actual a tot Catalunya, des del 18 de juny, que permet la lliure mobilitat dins el territori

Continua vigent l’estat d’alarma i la restricció de mobilitat entre unitats territorials.

Cal tenir en compte que les regions sanitàries del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre, l’Alt Pirineu i Aran, la Catalunya Central i Girona conformen una única unitat territorial.

En aquesta unitat territorial formada per les regions sanitàries que es trobin a la fase 3 s’ha autoritzat, entre d’altres:

- La circulació dins la unitat territorial en grups de màxim 20 persones.

- Les franges horàries s’eliminen per a totes les activitats.

- Els establiments, els locals, els centres/parcs comercials i de prestació de serveis poden obrir al públic sempre que es redueixi al 50% l'aforament a cadascuna de les plantes i que garanteixi una distància mínima de dos metres entre clients.

- Reobren al públic els establiments d'hostaleria i restauració per a consum en el local, sempre que no superin el 50% de l’aforament.
Pel que fa a les terrasses es permet el 75% de les taules autoritzades.

- Reobren discoteques i bars d'oci nocturn amb un terç d’aforament i altres restriccions.

- S’amplia l’aforament màxim en vetlles, enterraments, cremacions i llocs de culte. També hi ha una ampliació a la resta de cerimònies religioses de caràcter social (per exemple: casaments, batejos...).

- Es mantenen les mesures de seguretat per a piscines recreatives i platges.

- En instal·lacions esportives i centres esportius s’augmenta l’aforament al 50% i, en el cas de les piscines per a ús esportiu, es manté el 30%.

- L’obertura al públic de les zones comunes dels hotels i allotjaments turístics sempre que no se superi un 50% de l’aforament i amb condicions de seguretat i higiene.

- Es regulen els espectacles esportius, els espectacles a l'aire lliure i els teatres. Destaca la possibilitat de fer actes culturals a les biblioteques i museus.

- Es mantenen les recomanacions, a empreses i treballadors, de fer teletreball i prendre mesures de conciliació i reorganització per reduir la mobilitat per motius d’activitat laboral.

- S’estableixen condicions per al desenvolupament de les activitats a l'aire lliure per a població infantil i juvenil.

- S’estableixen condicions per a l’obertura d’establiments de jocs i apostes

- S’estableixen condicions per a l’obertura de centres recreatius turístics, zoològics i aquaris.

- S’estableixen condicions per la navegació aèria i marítima d’oci.

Des del 21 de maig, és obligatori l’ús de mascareta a la via pública, als espais a l’aire lliure o a qualsevol espai tancat que sigui d’ús públic o obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància d’un mínim de dos metres entre les persones. Es pot fer servir qualsevol tipus de mascareta, preferentment higièniques i quirúrgiques, que tapin nas i boca. Estigueu atents a les indicacions de les autoritats sanitàries sobre com s’han d’utilitzar.

Galeria d'imatges