al contingut a la navegació Informació de contacte

JOVA MIRALCAMP

Voluntariat per a joves nascuts del 2005 al 2009

DIMECRES 16 JUNY 2021

L’Ajuntament de Miralcamp organitza per primer cop el programa JoVa Joves i Valors, una iniciativa que vol oferir al joves nascuts del 2005 al 2009 la possibilitat de realitzar un activitat de voluntariat durant l’estiu  al servei del poble.

El programa està arrelat en d’altres municipis de la nostra comarca amb el suport de l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

Des del consistori es veu aquest programa com un punt de partida perquè el joves s’impliquin en la gestió del municipi experimentant el que suposa mantenir-lo net, en bones condicions, alhora que aportin les seves expectatives i propostes de millora per al poble.  Fomentar la participació dels i les joves en el desenvolupament social i cultural del municipi, oferir-los una oferta lúdic educativa durant el període de vacances d’estiu i una contraprestació que reverteixi en activitats adreçades a ells i elles mateixes.

Es podrà participar en aquest projecte de voluntariat durant les setmanes de juliol i agost que es marcaran des de l’Ajuntament. La proposta és realitzar tres setmanes de servei durant els mesos de juliol i agost. No cal que siguin seguides, però sí senceres, de dilluns a divendres. Es recompensarà a tots els nois i noies que hi participin, d’entrada amb la gratuïtat del passi per les piscines i amb una sortida final a determinar, en funció del nombre de participants.

Els interessats en participar al programa Jova es poden inscriure a través del formulari que hi ha a la web de l’Ajuntament de Miralcamp.

Les tasques de neteja, millora i arranjament de diferents zones del poble, seran les que es realitzaran, adaptant-les mesures sanitàries establertes i s’aniran fent i ampliant en funció de la participació que hi hagi en el programa.

A l’edat mitjana el treball a jova era una  obligació de la pagesia, en benefici del senyor feudal. Per sort, aquest concepte va desaparèixer i a finals del segle XIX i principis del segle XX, fer un treball a jova, era fer una tasca en comunitat, conjunta i altruistament per tirar endavant projectes d’utilitat pública.  A jova es netejaven les sèquies de reg, i a jova es van fer, en el nostre poble, per exemple, els antics dipòsits i el casal parroquial.

 

A jova és dedicar temps i esforç a millorar un espai, perquè ens ve de gust!

 

A més a més, JoVa, és un joc de paraules:

                                                         

                            Joves i Valors, la Clau per a la societat del futur!

 

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ: https://forms.gle/Dph5jjQ4f9mtk9N18

AUTORITZACIÓ PATERNA: autoritzacio.pdf

Galeria d'imatges